فیزیوتراپی گردن 2021-01-27T11:56:15+03:30

درد گردن یک مشکل جدی و شایع است که می تواند توانایی شما برای انجام کارهای عادی و روزمره را مختل کند. درد گردن ممکن است باعث محدود کردن دامنه حرکت در گردن شما شود. همچنین درد در ناحیه گردن می تواند به قسمت های شانه، بازو و یا دست گسترش یابد.

فیزیوتراپی گردن چیست؟
گردن یا ستون فقرات گردن از هفت استخوان به نام مهره های گردن تشکیل شده است که این مهره ها بر روی یکدیگر قرار دارند. در فاصله بین هر استخوان یک ماده اسفنجی به نام دیسک بین مهره ای وجود دارد. استخوان های گردن شما از نخاع شما محافظت می کنند و به گردن اجازه می دهند تا به حالت طبیعی حرکت کند. گردن عضوی بسیار انعطاف پذیر است و امکان خم شدن به جلو عقب و طرفین را دارا می باشد.
انجام فیزیوتراپی گردن برای درمان آسیب های گردن مانند آرتروز، بیرون زدگی دیسک و مشکلات عضلانی در ناحیه گردن، در کلینیک فیزیوتراپی روش بسیار موثری می باشد. در واقع در مواردی مثل انجام فیزیوتراپی دیسک گردن، تنها راه درمانی قبل از عمل جراحی می باشد. بیشتر برنامه های فیزیوتراپی برای درد گردن شامل استفاده از روش های درمانی برای کاهش درد و یا سفتی گردن است. این روش ها شامل استفاده از ورزش های تقویتی، تمرینات کششی گردن، منوال تراپی، الکتروتراپی، تکنیک های کاهش درد و تنش مانند اولترا سوند، مگنت تراپی، روش های درمانی گرم و سرد و در برخی موارد اصلاح وضعیت بدن می باشد. روش ها و تمرین های خاص مورد استفاده در فیزیوتراپی و همچنین مدت زمان برنامه درمانی می ‌تواند در افراد مختلف متفاوت باشد. در این مطلب قصد داریم پاسخ مناسبی برای سوال فیزیوتراپی گردن چگونه انجام می شود؟ برای شما ارائه نماییم.

فیزیوتراپی گردن برای چه افرادی لازم است؟
فیزیوتراپی از روش های توانبخشی نقاط مختلف بدن از جمله گردن بوده و شامل تکنیک ها و متدهای خاصی می باشد. فیزیوتراپی گردن شاخه ای از متدهای توانبخشی در جهت بهبود انواع آسیب ها و دردهای گردن بوده و در بسیاری از موارد، کاربرد دارد. باید گفت این روش درمانی می تواند از به وجود آمدن آسیب های گردنی جدی تر، جلوگیری کند. هنگامی که شخص دچار درد در ناحیه دست ها، کتف، شانه و همچنین قفسه سینه می شود و یا در صورت احساس و بروز علائمی از جمله فلج و ضعف عضلانی، اسپاسم ها و گرفتگی های عضلانی، سوزن سوزن شدن و بی حسی در گردن، بازو و شانه، باید به متخصص ارتوپدی مراجعه کرده و به تشخیص و درمان این عوارض و مشکلات بپردازد. ممکن است فرد دچار بیماری خاصی شده باشد و یا بر اثر ضربه و فشار، دچار مشکل و آسیب شود. پزشک بعد از تشخیص بیماری و آسیب، فرد را نزد فیزیوتراپیست می فرستد.
هیچ فرقی ندارد که بیمار پیر است یا جوان، در صورتی که تشخیص داده شود، فرد نیاز به فیزیوتراپی دارد، حتی در سنین پایین نیز این درمان لازم خواهد بود. گاهی فرد دچار آسیب های خفیف و کوچک از جمله گرفتگی و اسپاسم های خفیف عضلانی می شود و پزشک برای جلوگیری از آسیب های شدیدتر، درمان های فیزیوتراپی را به او پیشنهاد می دهد. در این حالت بیمار نباید در انجام درمان ها تردید کند و باید خیلی سریع اقدام به درمان مناسب کند. در صورتی که بیمار، گردن و مهره ها گردن و دیسک گردن را جراحی کرده باشد و حتی در صورت جراحی های کتف و نواحی مرتبط به گردن، در جهت برگشتن عملکرد و توانایی های سابق و همچنین افزایش دامنه حرکتی، گردن بیمار نیاز به فیزیوتراپی دارد.

همین حالا تماس بگیرید

۰۳۱۳۶۶۸۵۸۳۸


فیزیوتراپی گردن در منزل

برای کمک به تقویت عضلات گردن می توانید تمرینات زیر را به منظور فیزیوتراپی دیسک گردن در منزل و به راحتی در خانه انجام دهید:

چرخش گردن
به آرامی گردن خود را به طرفین بچرخانید. پس از انجام هر حرکت ۵ تا ۷ ثانیه مکث کنید و سپس گردن را به طرف دیگر بچرخانید. این تمرین را ۵ مرتبه تکرار کنید.
خم کردن گردن به سمت جلو
این یکی از ساده ترین تمرینات برای رهایی از درد گردن است. شما می توانید به سادگی گردن خود را به سمت پایین خم کنید و با چانه خود قفسه سینه را لمس کنید. این حالت را برای ۵ ثانیه حفظ کرده و سپس آن را به موقعیت اصلی بازگردانید. این تمرین را ۵ مرتبه تکرار کنید.
خم کردن گردن به سمت شانه ها
گردن خود را به سمت شانه ها خم کرده و این موقعیت را به مدت ۵ ثانیه حفظ کنید. سپس سر خود را به مرکز برگردانید. حال گردن خود را به طرف دیگر به مدت ۵ ثانیه خم کنید. این تمرین را ۵ مرتبه تکرار کنید.
فیزیوتراپی به کاهش درد کمک می کند و می تواند راهکارهایی را برای پیشگیری از عوارض بعدی گردن درد ارائه کند. درمان مناسب درد گردن شما باید طی ۴ تا ۶ هفته از بین برود. در موارد جدی تر ممکن است بهبودی شما به مدت زمان بیشتری احتیاج داشته باشد. اما اگر درد و علائم پس از گذشت چندین هفته از درمان بهبود نیابند، لازم است به پزشک خود مراجعه کنید.
هزینه فیزیوتراپی گردن در منزل و کلینیک فیزیوتراپی
عوامل مختلفی در تعیین هزینه فیزیوتراپی گردن نقش دارند. هزینه های اولیه در مورد هر یک از خدمات متفاوت فیزیوتراپی گردن مانند فیزیوتراپی در منزل ازسوی وزارت بهداشت اعلام می شود. اما با توجه به تعداد جلسات و تشخیص پزشک، هزینه ها متفاوت خواهند بود. علاوه بر این، هزینه هر یک از جلسات ممکن است متفاوت بوده و از قیمت ثابتی برخوردار نباشد.

همین حالا تماس بگیرید

۰۳۱۳۶۶۸۱۳۸۷


مزایای فیزیوتراپی گردن
همانطور که اشاره شد، فیزیوتراپی برای گردن بر روی بهبود و ترمیم تاندون ها و عضلات و رباط های گردن که از مهره ها حمایت می‌کنند، متمرکز است. در واقع هدف اصلی در فیزیوتراپی گردن شامل موارد زیر است:

  • تسریع روند بهبودی و کاهش درد و تورم گردن
  • انعطاف پذیری و قویتر شدن ماهیچه ها
  • کشش عضلات در نواحی آسیب دیده
  • بهبودی وضعیت قرار گرفتن بدن که به نوبه خود بر گردن و ستون فقرات تاثیر گذار است
    ارائه تمریناتی که در صورت بروز آسیب های دیگر به بیمار در کاهش درد کمک می کند
    فیزیوتراپی و کشش عضلات گردن، انواع درد گردن و تنش و گرفتگی را درمان می کند. کشش عضلات گردن در فیزیوتراپی به آرامش آن ها کمک کرده و این می‌ تواند ضمن افزایش انعطاف پذیری، درد را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. همچنین فیزیوتراپی گردن برای درمان و صاف کردن دیسک های برآمده و یا فتق دیسک بسیار موثر است. این می تواند درد مفاصل، اسپرین ها و اسپاسم ها را کاهش دهد.
    حرکات فیزیوتراپی گردن، فشار و درد را از طریق کشش مهره ها و عضلات گردن کاهش می دهد. ایجاد فضای بین مهره ها، فشرده سازی را تسکین می دهد و موجب شل شدن عضلات می شود. این موارد منجر به بهبود تحرک و دامنه حرکتی گردن می شود.

مراحل و چگونگی فیزیوتراپی گردن

مراحل و چگونگی فیزیوتراپی گردن
فرد ابتدا بعد از تشخیص و تجویز پزشک، نزد فیزیوتراپیست رفته و در جلسه اول به آشنایی با فیزیوتراپیست و مشاوره در مورد درمان و روش ها می پردازد.
بعد از انجام مشاوره و بیان مشکلات و آشنایی فرد با درمان ها، فیزیوتراپیست شرایط بیمار را مورد بررسی قرار می دهد و شدت آسیب و عارضه و نوع آن و علت فیزیوتراپی را مشخص می کند. این معاینه به شکل های مختلفی و با انجام حرکات فیزیکی انجام می شود. گاهی قبل از انجام جراحی و به منظور توانبخشی بعد از انجام جراحی صورت می گیرد. در این صورت در جلسه مشاوره، فیزیوتراپیست نکات لازم را به بیمار گفته و آموزش های بعد از انجام جراحی را به بیمار و اطرافیانی که مراقب او هستند ارائه می دهد.
بعد از تشخیص آسیب و عارضه، درجه و شدت، فیزیوتراپیست تمرینات مناسب کششی و تقویتی را در جهت بهبود بیمار و با توجه به میزان آسیب و عارضه گردن تعیین و تنظیم کرده و اراده می دهد.
بعد از تنظیم تمرینات به روش های درمانی لازم و تکنیک های فیزیوتراپی پرداخته و یک الی چند تکنیک را برای درمان عارضه و آسیب گردن در نظر می گیرد.
سپس درمورد تک تک روش های تعیین شده به طور مختصری به بیمار توضیح داده و نگرانی های بیمار را نسبت به عوارض درمان و نتیجه درمان برطرف می سازد.
در نهایت تعداد جلسات درمانی را با توجه به عارضه و آسیب های گردن و همچنین متدها و تکنیک های مورد درمان تعیین کرده و تعداد آن را به طور موقت به بیمار اعلام می کند. امکان افزایش و کاهش این جلسات با توجه به روند بهبود فرد، وجود خواهد داشت.
بعد از تعیین تعداد جلسات و نوع و روش درمان ها و تعداد درمان هایی که قرار است انجام بگیرد، فیزیوتراپیست هزینه کلی درمان را به بیمار اعلام می کند.
بعد از انجام تمامی مراحل و پر کردن فرم توسط بیمار درمان را شروع می کند. در ابتدا درمان با نرمش و تمرینات ورزشی همراه خواهد بود.
سوالات متداول فیزیوتراپی گردن
۱- آیا جلسات فیزیوتراپی باید پشت سرهم برگزار شوند؟
در ابتدا و برای شروع درمان، جلسات فیزیوتراپی معمولا پشت سر هم تشکیل می شوند. با مشاهده روند درمان، سرعت بهبود و پیشرفت حاصل شده در وضعیت گردن و همچنین با صلاح دید فیزیوتراپیست، جلسات فیزیوتراپی ۲ الی ۳ بار در هفته انجام می شوند. گاهی ممکن است بنا به دلایلی این فاصله بیشتر نیز شود.
۲- تعداد جلسات فیزیوتراپی و زمان آن چگونه محاسبه می شوند؟
به طور قطعی تعداد جلسات درمانی فیزیوتراپی مشخصی برای بیمار وجود نخواهد داشت و اینکه تا چه مدت وضعیت بیمار بهبود بیابد و یا تغییر کند، در تعداد این جلسات موثر خواهد بود. معمولا تعداد جلسات فیزیوتراپی بین ۱۰ تا ۲۰ بوده و گاهی ممکن است، کاهش یا افزایش یابد. مدت زمان فیزیوتراپی در هر جلسه بین ۳۰ تا ۶۰ دقیقه زمان می برد و این زمان با توجه به متد و روش فیزیوتراپی و همچنین شدت عارضه بیمار، انجام می گیرد.
۳- فیزیوتراپی چگونه به بهبود دردهای گردن و افزایش دامنه حرکتی کمک می کند؟
فیزیوترایپست با انجام روش های مختلف به درمان عارضه های مربوط به گردن می پردازد. این روش ها هر کدام به طریقی باعث بهبود وضعیت گردن بیمار می شوند. این درمان ها عبارتند از :
لیزر درمانی
درمان تریگر پوینت
مگنت تراپی
شاک ویو تراپی
کایروپراکتیتک
منوال تراپی
و…