اورتوپدی فنی 2018-02-12T11:04:08+03:30

Project Description

اورتوپدی فنی

در این قسمت بیمارانی که برای تکمیل پروسه درمانی خود به وسایل درمانی مانند ارتز و یا پروتز نیاز دارند با بهترین تکنولوژی و متریال و براساس خصوصیات فردی و بدنی خود سرویس دهی می شوند . ساخت کفی های طبی بر اساس اسکن های کامپیوتری سه بعدی ، ساخت اندامهای مصنوعی پیشرفته الکترونیکی و هوشمند (پروتزهای دست الکترونیک و پروتزهای پای هوشمند) ، پروتز های ورزشی و زانوبند های اصلاحی و ساپورت های مفاصل در ورزش از دیگر خدمات بخش ارتوپدی فنی این مرکز می باشد .

ارتوز

ارتوز به هر وسیله کمکی که برای حفظ راستا و ایجاد اصلاح در مفاصل یا برای افزایش توان عضو بکار رود گفته می شود . ارتوزها در بعضی موارد وسایل ارتوپدی کمک درمانی هم نامیده می شوند اما باید در نظر داشت که در بعضی از بیماری ها ، ارتوز تنها یک وسیله کمک درمانی نیست بلکه جزء اصلی درمان به حساب می آید . مثلا در بیماری اسکولیوز اولین و موثرترین مداخله درمانی استفاده از ارتوزهای اصلاحی یا Corrective ستون فقرات است .

ارتوزها براساس محل استفاده تقسیم بندی می شوند و در سه دسته ارتوزهای ستون فقرات ، ارتوزهای اندام تحتانی و ارتوزهای اندام فوقانی جای می گیرند .

ارتوزهای ستون فقرات 

از مهم ترین ارتوزهای ستون فقرات می توان به موارد زیر اشاره کرد :

۱٫ میلواکی : این ارتوز جهت اصلاح قوس اسکولیوز یا کایفوزی ستون فقرات استفاده می شود . دارای بسکت لگنی و رینگ گردنی است که توسط بارهای آلومینیومی به هم وصل شده اند . با وجود ظاهر ارتوز که ممکن است عجیب بنظر برسد موثرترین روش درمانی بیماری اسکولیوز با قوس بالاتر از مهره هشتم سینه ای استفاده از میلواکی می باشد.

۲٫ بوستون : ارتوز اصلاحی مورد استفاده برای درمان و اصلاح قوس های اسکولیوزی با راس قوس پایین تر از سطح مهره هشتم سینه ای می باشد. این ارتوز بر اساس قالب اصلی تنه ساخته می شود و نیروی اصلاحی به راس قوس وارد می کند .

Body jacket : در شکستگی های مهره های ستون فقرات از این ارتوز استفاده می شود . براساس محل شکستگی و میزان محدودیت حرکتی های که از ارتوز انتظار می رود محل لبه های بالایی ارتوز متغیر خواهد بود . Body jacket یک تکه یا دو تکه بودن ارتوز بر اساس نظر متخصصین تعیین می شود.

L.S.O، T.L.S.O : این گروه مجموعه ای از ارتوزها هستند که نقش حمایتی و همچنین فیکس کردن را برای ستون فقرات ایفا می کنند و در شکستگی ها ، درمان دیسک ، بعد از جراحی ستون فقرات و … مورد استفاده قرار می گیرند .

 

ارتوزهای اندام های تحتانی :

U.C.B.L : نوعی کفی است که براساس قالب پای فرد از جنس پلی اتیلن ساخته می شود و از قوس طول داخلی پا حمایت می کند و برای کنترل چرخش پاشنه و اصلاح کف پای صاف بکار می رود . هم چنین مفصل ساب تالار را در وضعیت آناتومیکی نگه می دارد .

کفش طبی : براساس نیاز فرد کفش های طبی طراحی و ساخته می شوند . انواع کفش های طبی می توان به کفش های دیابتی ، کفش های ورزشی طبی ، کفش های ارتوپدیک و … اشاره کرد . برای اطلاع بیشتر در مورد کفش طبی اینجا کلیک کنید .

AFO : یکی از رایج ترین و متداول ترین ارتوزهایی که مورد استفاده قرار می گیرند AFO ها هستند . این ارتوزها برای کنترل همزمان مچ و پا کاربرد دارند . انواع مختلف این ارتوزها وجود دارد که در شرایط متفاوت بیماران آنها را به کار می بریم . AFO ها در ظاهر ممکن است تفاوت کمی با هم داشته باشند اما خواص بیومکانیکی متفاوتی دارند . بعضی از انواع آنها وجود دارد که علاوه بر مچ بر مفاصل بالاتر مثل زانو و حتی لگن و ران نیز تاثیر می گذارند و آنها را کنترل می کنند این ارتز در آسیب های عصب پرونئال بدنبال شکستگی های اندام تحتانی ، و عدم کنترل مچ در ضایعات دیسک های بین مهره ای ، همچنین بیماران سکته مغزی استفاده می شود .

Knee Cage : ارتوز مختص زانو که برای ایجاد محدودیت حرکتی یا حمایت از زانو مورد استفاده قرار می گیرد . این ارتوزها معمولا در پارگی های بافت نرم مفصل زانو مورد استفاده قرار می گیرند . زوایای مفصل و شکل ساختاری این ارتز بنا به نوع ضایعه ( مانند پارگی ACL ، PCL ، MCL ، LCL ) و همچنین پارگی های مینیسک قابل تغییر می باشد .

KAFO و Long leg Brace : در بیمارانی که عضله چهار سرران ضعیف دارند یا زانوی آنها دچار کانترکچر است این ارتوز اندیکاسیون دارد . Long leg Brace دارای شل رانی و شل ساق پایی که توسط مفاصل زانو که در داخل وخارج زانو قرار می گیرند به هم متصل می شوند . ارتوز در ادامه توسط بارهای انتهایی ممکن است به کفش متصل شود . مفاصل زانویی بسیار متنوعی وجود دارد مثل Swiss Lock ، Drop Lock ، Offset Knee ، Pneumatic و … که براساس نیاز بیمار در ارتوز تعبیه می شوند .

ارتوز KAFO نیز نوع یک تیکه و استاتیک Long leg Brace است و از ترموپلاستیک ساخته می شود و معمولا هیچ قطعه فلزی ندارد . اندیکاسیون استفاده از آن اکثرا هنگام خواب و برای حفظ راستای آناتومیک اندام تحتانی و به منظور جلوگیری از ایجاد کانترکچر استفاده می شود .

RGO ، HKAFO : این ارتوزها نوعی بریس بلند Long leg Brace محسوب می شوند که علاوه بر حمایت از مفاصل مچ و زانو ، مفصل ران و لگن (هیپ ) را نیز حمایت و کنترل می کنند . در نوع HKAFO فردی که هیچ کنترلی بر اندام تحتانی ندارد مانند کسی که دچار قطع نخاع شده دی پلژی و یا پاراپلژی است می تواند با استفاده از ارتوز سرپا بایستد . در فردی که عضلات پشت مفصل ران فلج نباشد و توانایی به عقب بردن پا از مفصل ران وجود دارد ، استفاده از ارتوزهای راهبر RGO می تواند در به حرکت درآوردن فرد کمک شایانی کند .

بریس های بلند با مفاصل پیشرفته جهت بیماران ضایعه نخاعی (پاراپلژی ) و بیماران فلج اطفال ( پولیومیلیت) که آهنگ منظمی بین مفاصل لگن ، زانو و مچ پا ایجاد می کند و کمک به راه رفتن بهتر بدون وارد آمدن فشار نا متناسب به کمر را امکانپذیر می کند . بریس های کربنی با مفاصل هیدرولیک و پنوماتیک (RGO) از این دسته از بریس ها می باشد.

ارتوزهای هیپ : این ارتوزها معمولا بعد از جراحی آرتروپلاستی مفصل ران مورد استفاده قرار می گیرند . اهمیت استفاده از این ارتوزها بعد از عمل جراحی ، مخصوصا بعد از در رفتگی پروتز جاگذاری شده هنگام عمل ، نمود پیدا می کند . براساس اینکه در رفتگی بعد از عمل جراحی به سمت قدام باشد یا خلف میزان محدودیت حرکتی ارتوز و نیز ابعاد آن تعیین می شوند .

ارتوزهای اندام فوقانی :

ارتوزهای اندام فوقانی ممکن است یک بند انگشت و یا کل دست از شانه تا نوک انگشتان را در بربگیرند که براساس نیاز فرد و عارضه به وجود آمده در دست ، این ارتوزها طراحی و ساخته می شوند . تعدادی از پرکاربردترین ارتوزهای اندام فوقانی در ادامه مطرح شده اند .

Mallet Finger : این ارتوز بسیار کوچک اما کاربردی برای نگه داری انگشت در وضعیت مناسب و برای جلوگیری از بوجود آمدن بدشکلی در انگشت ، به دنبال پارگی تاندون های انگشت و شکستگی های بند اول استفاده می شود . این ارتوز بسیار مورد توجه پزشکان بوده و آنرا بسیار موثر و کاربردی می دانند .

Thumb Spica : این ارتوز منحصرا برای نگه داری انگشت شصت در وضعیت آناتومیک مورد استفاده قرار می گیرد اما کاربرد اصلی Thumb Spica در شکستگی استخوان اسکافوئید و نیز آرتروز مفصل کارپومتاکارپال و متاکارپوفالانژیال می باشد .

Knockle Bender : این ارتز انگشتان را از مفاصل متاکارپوفالانژیال ( مفصل قاعده انگشتان با کف دست ) خم می کند تا از بوجود آمدن کانترکچر و خشکی دست در عارضه Ape Hand چلوگیری می کند .

Spider : این ارتوز با نام های دیگری چون Finger exteution assist و یا Radial nerve Orthosis و… نیز شناخته می شود و کاربرد آن در ضایعه قطع عصب رادیال می باشد . به دنبال قطع شدن عصب رادیال فرد توانایی باز کردن دست و انگشتان را از دست می دهد که استفاده از این ارتوز انجام این عمل را تسهیل می کند هم چنین در مراحل اولیه توانبخشی بعد از قطع عصب رادیال ، استفاده از این ارتوز جنبه درمانی دارد . و باعث بازگشت هر چه سریع تر توانایی بازکردن دست توسط خود فرد می شود .

Cock up : این ارتوز یکی از معروف ترین و پرکاربردترین ارتوزها به شمار می رود که منحصرا برای بی حرکت کردن مچ دست یا نگه داشتن آن در زاویه ای خاص مورد استفاده قرار می گیرد . کاربرد آن در مواردی چون Tennis elbow ، CTS یا سندروم تونل کارپال ، شکستگی استخوان های مچ ، آرتروز و روماتوئید آرتریت و … می باشد .

ارتوز آنتی اسپاستیک : این ارتوز برای جلوگیری از کانترکچر در مفاصل انگشتان ، شصت و نیز مچ دست در افرادی که دچار ضایعه مغزی و سکته شده اند کاربرد دارد .

Elbow Cage : این ارتوز همانند Knee Cage است اما مفصل آرنج را حمایت می کند و در مواردی چون در رفتگی آرنج و پارگی تاندون ها و رباطهای آرنج کاربرد دارد . این ارتوز هم چنین در مواردی چون سوختگی نیز مورد استفاده قرار می گیرد و گاهی نقش جلوگیری از ایجاد کانترکچر را داراست . در مواردی که فرد برای افزایش دامنه حرکتی مفصل آرنج ، توسط تیم کار درمانی و یا فیزیوتراپی معاینه و درمان می شود ، در فواصل بین جلسات کار درمانی و فیزیوتراپی برای حفظ دامنه به دست آمده استفاده از Elbow Cage ضروری است .

Sarmiento : در شکستگی استخوان بازو ، به جای گرفتن گچ که مشکلات بهداشت و وزن زیاد باعث آزار فرد می شوند می توان از ارتوز Sarmiento استفاده کرد . این ارتوز بسیار کاربردی و مناسب بود و با فشاری که به بافت نرم می آورد باعث تسریع در روند جوش خوردن استخوان می شود .

ارتوزهای شانه

ارتوزهای شانه شامل Sling یا آویز دست ، Hemi Sling ، Gun Slinger ، Willmer Caryixy ، Abduction Pillow ، Air Plan می باشد که همه ارتوزهای شانه به جز Air Plan ، در دررفتگی مفصل شانه کاربرد دارند که انتخاب و استفاده از هر کدام بسته به شدت عارضه و طبق نظر متخصصین شانه و نیز ارتوزیست تعیین می شود . Air Plan ارتوزی است که معمولا در سوختگی ناحیه زیر بغل و دست مورد استفاده قرار می گیرد .

  واحدهای متمرکز

پزشکان ساکن ۱۴
پزشکان در منزل ۶
پرسنل تمام وقت ۴
تعداد اتاق‌ها ۲۳
بیماران درمان شده ۷۷۰

  ساعت کار

شنبه تا چهارشنبه ۰۹:۰۰ – ۱۳:۰۰

۱۶:۰۰ – ۲۱:۰۰

پنج شنبه ۹:۰۰ – ۱۴:۰۰
جمعه تعطیل

۰۳۱-۳۶۲۷۶۲۰۷

گرفتن نوبت معاینه

برای رزرو نوبت معاینه رایگان در مرکز توسط متخصصین توانبخشی مشخصات بیمار و شماره تماس خود را درفرم زیر وارد نموده تا با شما تماس گرفته شود

    Project Details

    Categories: